MARKO LJUBIĆ: Vode li Hrvatski svjetski kongres Budimir Lončar i Milorad Pupovac?

31.07.2019
Fotografije uz članak 1

Hrvatski svjetski kongres još jednom je demonstrirao svu tezgarošku narav članova rukovodstva te zvučne organizacije. Organizacije s velikim upitnicima po pitanju legitimosti i stvarnog programsko- organizacijskog utočišta milijunima Hrvata izvan Hrvatske. Zatražili su od svoje države bolje povezivanje iseljenih Hrvata i šest zajamčenih mjesta u Saboru. Republici Hrvatskoj, svojoj državi se obraćaju kao stranoj državi i time iskazuju potpuni nedostatak znanja i svijesti o elementarnim osnovama nacionalne državnosti.
Obratite pozornost na obrazloženja zahtjeva:

“Nerazumno je i štetno da hrvatsko izvandomovinstvo ima manja prava od nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj” kažu vrli hrvatski svjetski kongresnici, naglašavajući da očekuju šest saborskih mjesta za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Prvo, ti ljudi očito blage veze nemaju da je krajnje štetno, strateški vrlo opasno i razarajuće uopće uspoređivati politička prava većinskog naroda i specifična politička prava nacionalnih manjina, koje uopće ne bi smjele imati posebna politička prava izvan temeljnih prava većinskog naroda i općih političkih prava državljana u unitarnoj državi. Ovakvim obrazloženjem HSK pristaje na podjelu Republike Hrvatske na više izvornih političkih nacija, što je od pamtivjieka san svakog aspiranta na hrvatske životne prostore, a u ustrojbenom smislu, to je suprotno temeljnim ustavnim vrednotama i prag federalizacije Hrvatske. Upravo zbog ovakvog pristupa imamo godinama neviđeno divljanje političkog srpstva u Hrvatskoj.

Kontakt

Country:USA
State:Ohio
City:Cleveland
Telephone:216-531-2902
Email:zdravkobelancic@roadrunner.com

O nama

Hrvatski radio klub " ZVUCI HRVATSKE" utemeljen je prije 23 godine, zahvaljujuci ustrajnom naporu i zrtvama manje skupine Hrvata grada Clevelanda i okolice, Pronosio je svojim.programima "Glas slobodne Hrvatske" istinu o Hrvatskoj,te podrzavao volju naroda o Nezavisnoj Hrvatskoj Drzavi

Opširnije...

* - obavezna polja