Prvak svijeta u slobodnom boksu Sipe Miociic

18.08.2019
Fotografije uz članak 1
Kakva borba, kakva taktika, kakav nastup Stipe Miočića u glavnoj borbi večeri sjajnog UFC 241 u Anaheimu! Još jednom pokazao je zašto je najbolji teškaš svih vremena UFC-a, a vjerojatno i općenito.

U četvrtoj rundi fantastično je nokautirao prvaka Daniela Cormiera u revanšu i vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo. Gubio je prve tri runde, no sjajnom promjenom taktike u četvrtoj načeo je DC-a lijevim aperkatima u jetru prije nego je sjeo fantastičan direkt u bradu koji je Amerikanca bacio u nokdaun.

Stipe je munjevito pojurio prema naprijed i serijom udaraca završio Cormiera i vratio pojas! Cormier je do ove borbe bio neporažen u teškoj kategoriji (15-0) i nikada u karijeri u kraljevskoj kategoriji nije izgubio niti rundu (30-0), ali Miočić ga je odškolovao u četvrtoj rundi i pokazao da postoji samo jedan najopakiji čovjek na svijetu.

Slab početak i nevjerojatan preokret

Nije dobro krenuo u borbu. Cormier je bolje otvorio okršaj i već polovicom prve runde uspio je srušiti Stipu. Kontrolirao je borbu u parteru i uvjerljivo odnio prvu rundu.

Upute trenera Marcusa Marinellija iz Miočićeva kuta bile su jasne - kreni prema naprijed, čovječe! Ne možeš se ovako boriti!

I upravo to se dogodilo. Druga runda bila je pravi vatromet, sijevale su serije s jedne na drugu stranu i obojica su krenula po nokaut. Stipe je djelovao dosta statično i primio je nekoliko ozbiljnih udaraca, nije radio otklone i pretrpio je dosta štete.

Reklama: 0:03

Treća runda donijela je nešto laganiji tempo, ali sličan scenarij. Cormier je bio aktivniji i djelovao je bolje. Stipe je držao ruke nisko i lako primao udarce, nije se dobro kretao pa je i ova runda otišla na stranu prvaka.

No, u četvrtoj - renesansa! Tek trebamo saznati je li to od početka bio taktički plan, ali Miočić je u prvoj šampionskoj rundi u potpunosti promijenio plan i krenuo napadati tijelo Cormiera. Pitali smo se zašto češće nije koristio udarce nogama jer se DC dosta otkrivao i bio je zreo za par snažnih middle kickova.

No, Stipe je znao gdje treba gađati - sjajnim lijevim aperkatima u jetru ispuhao je Cormiera pa nakon nekoliko onih koji su sjeli na pravo mjesto plasirao desni direkt u glavu. Namještao je jedan pravi i na koncu ga dočekao! Sjeo je fantastičan desni direkt u glavu Amerikanca, Stipe je suvereno zadržao fokus i munjevito krenuo prema naprijedSudac Herb Dean dao je Cormieru dovoljno vremena za oporavak, ali Stipe je riješio posao i serijom udaraca slavio tehničkim nokautom!

Kontakt

Country:USA
State:Ohio
City:Cleveland
Telephone:216-531-2902
Email:zdravkobelancic@roadrunner.com

O nama

Hrvatski radio klub " ZVUCI HRVATSKE" utemeljen je prije 23 godine, zahvaljujuci ustrajnom naporu i zrtvama manje skupine Hrvata grada Clevelanda i okolice, Pronosio je svojim.programima "Glas slobodne Hrvatske" istinu o Hrvatskoj,te podrzavao volju naroda o Nezavisnoj Hrvatskoj Drzavi

Opširnije...

* - obavezna polja